Saturday, 26 January 2013

Jangan Sesat ke Kaseh Isaura Homestay

Bagi memastikan pelanggan baru kami yang kurang arif mengenai bandar Kuantan, kami sediakan peta untuk kemudahan semua.


Tanda panduan terdekat adalah bangunan-bangunan berikut:

1. Universiti Kolej Shahputra Kuantan
2. Wisma Belia Kuantan
3. Kolej Komuniti Kuantan
4. Sekolah Jenik Kebangsaan Bandar Indera Mahkota
5. Univeriti Islam Antarabangsa
6. Kolej Profesional Mara
7. Pejabat JPJ
8. Kompleks Mahkamah
9. Pejabat Pendaftaran Negara
10. Pejabat KWSP
11. Pejabat Imegresen
12. Balai Bomba Indera Mahkota
13. Pejabat Perbadanan Pengurusan Air Pahang
14. Kompleks SUKPA
15. Istana Sultan Abdul Aziz Shah
16. Sekolah Kebangsaan Astana
17. Sekolah Berasrama Penuh Integrasi Kuantan
18. Kompleks Tun Razak
19. Sekolah Menengah Kebangsaan Tengku Panglima Perang Tengku Muhammad
20. Felda Wilayah Kuantan
21. Wisma Celcom
22. Sekolah Kebangsaan Indera Mahkota Utama
23. Stadium Hoki Wisma Belia
24. Komplek Renang Wisma Belia
25. Lembaga Getah Malaysia
26. Sekolah Menengah Kebangsaan Bukit Ranggin

Bagi mereka yang dari Kuala Lumpur, anda mempunyai dua pilihan sama ada keluar melalui LDP susur Gambang atau susur Kuantan. Jika anda dari susur Gambang, terus ke arah bandar Kuantan. Selepas TUDM Kuantan atau Balai Polis Jaya Gading, pilih susur ke kiri menghala ke Lapangan Terbang Sulatan Ahmad Shah (Airport). Jalan tersebut adalah jalan pintasan Kuantan - Gebeng yang boleh terus ke Kuala Terengganu tanpa melalui bandar Kuantan. Pandu terus ke hadapan sebelum anda menjumpai stesen minyak Shell di sebelah kiri selepas jambatan sungai Kuantan. Ambil susur kiri di jejantas bersebelahan Universiti Kolej Shahputra (sebelah kanan). Dari susur kiri tersebut, dah tak jauh dah. Terus menghala ke Kawasan Perindustrian Bandar Indera Mahkota sehingga anda menemui 'roundabout'. Ambil jam pukul 9 (susur kiri). Selepas 100m, susur ke kanan dan 100m ke hadapan ambil susur kiri. Anda dah sampai ke Taman Mutiara Mahkota. Carilah Lorong IM 15/27.

Bagi mereka yang datang dari arah Segamat atau Muadzam Shah, di persimpangan Gambang - Kuantan - UMP - Segamat, ambil ke arah kanan menuju ke bandar Kuantan. Selepas TUDM Kuantan, guna panduan yang sama seperti di atas.

Bagi mereka yang datang dari Johor atau Mersing, anda akan melalui bandar Pekan. Teruskan pemanduan ke bandar Kuantan. Apabila dah sampai dekat Kolej Islam Pahang Sultan Ahmad Shah (KIPSAS), ambil susur kanan menghala ke bandar Kuantan. Teruskan ke hadapan lebih kurang 1km anda akan nampak Masjid Permatang Badak di sebelah kiri sebelum lampu lalulintas. Ambil susur kiri. Jalan ini adalah Jalan Permatang Badak Damai. Teruskan pemanduan lebih kurang 2.5Km sebelum anda sampai ke simpang tiga jalan Pintasan Kuantan Gebeng. Ke kiri patah balik ke Kuala Lumpur. Ambil arah ke kanan. Tidak jauh dari situ akan nampak jambatan Sungai Kuantan dan seterusnya stesen minyak Shell. Teruskan arahan pemanduan seperti di atas.

Bagi mereka yang datang dari Kuala Lumpur tetapi keluar melalui LDP susur Kuantan, selepas keluar dari lebuhraya teruskan pemanduan anda ke arah bandar Kuantan. Selepas melepasi Kolej Profesional Mara berhati hati. Ambil susur kanan pada lampu isyarat menuju ke kawasan industri bandar indera mahkota. Dalam jarak 600m anda akan temui 'roundabout', ambil arah jam pukul 3. Dah tak jauh tu.  Selepas 100m, susur ke kanan dan 100m ke hadapan ambil susur kiri. Anda dah sampai ke Taman Mutiara Mahkota. Carilah Lorong IM 15/27.

Bagi mereka yang datang dari Kuala Terengganu/Kelantan sama ada anda guna laluan AL-Muktafi Billah Shah atau melalui jalan pantai (Chukai - Cherating), teruskan perjalanan menggunakan Jalan Pintasan Kuantan Gebeng menuju ke bandar Kuantan. Ikut tanda panduan Universiti Islam Antarabangsa. Apabila menemui Universiti Islam Antarabangsa di sebelah kiri dan Taman Pertanian Jubli Perak Sultan Haji Ahmad Shah (di sebelah kanan), teruskan perjalanan ke hadapan menuju ke Kuala Lumpur. Dari jejantas Jalan Istana Abdul Aziz, lebih kurang 1.5Km ambil susur ke kiri pada jejantas berikutnya. Bersedia untuk ke kanan pada laluan di bawah jejantas berhampiran Universiti Kolej Shahputra atau Komplek Belia. Selepas belok ke kanan, teruskan perjalanan sehingga anda menemui 'roundabout'. Ambil susur kiri (jam 9). Selepas 100m, susur ke kanan dan 100m ke hadapan ambil susur kiri. Anda dah sampai ke Taman Mutiara Mahkota. Carilah Lorong IM 15/27. 

Di harapkan dengan panduan ringkas ini dapat memberi panduan untuk anda ke Kaseh Isaura Homestay. Susah-susah pakai GPS je. Masukkan nombor ni... N03 49.539 E103 16.124, dah tentu sampai depan laman rumah.

Anda juga boleh guna Google Maps. https://maps.google.com.my/?ll=3.81801,103.297234&spn=0.234311,0.213203&t=m&z=12View Larger Map
  

No comments:

Post a Comment